juomavesi keitettävä Tirva-Kannuskosken linjalla

Keskiviikko 10.11.2021 - jw


päivitys 19.11

Tirva-Kannuskoski linjan keittokehotus pysyy edelleen voimassa, koska vesiosuuskunnan alueelta torstaina 18.11. otetuista näytteistä löytyi vielä vähäinen määrä koliformisia bakteereja. 

Linjasta oteaan uusintanäytteet seuraavan kerran maanantaina 22.11. ja niiden tulokset valmistuvat tiistaina 23.11 .Kloorin vaikutusta linjaston alueella odotetaan vielä ja veden vaihtuvuuden parantamiseksi Kymen Vesi laittaa huuhtelun päälle viikonlopun ajaksi.

10.11.21

Kymen Vesi Oy:n Kaipiaisten vesitornista ja vesijohtoverkostosta on löytynyt pieniä määriä koliformisia bakteereja laboratoriotulosten perusteella. Tulokset on saatu tänään 10.11. eilen 9.11. otetuista näytteistä. Vedenottamoilta lähtevästä vedestä bakteereja ei ole havaittu. Saastumisen lähteeksi epäillään Kaipiaisten vesitornin mahdollista sadevesivuotoa. Vesitorni on suljettu pois käytöstä tiistai aamuna 9.11. Saastumisen syytä selvitetään. Vesitornin sulkemisen johdosta veden paine saattaa laskea osassa verkostoa.

Koliformisten bakteerien vähäisen esiintymisen ei uskota aiheuttavan terveyshaittaa. Kuitenkin varotoimenpiteenä kaikki ruoka‐ ja juomavesi on keitettävä. Riittävä veden keittoaika on 5–10 min. Keittokehotus koskee koko Kaipiaisten aluetta. Alueella on myös Väliväylän ja pohjois-Sippolan vesiosuuskunta.