Tirva-Kannuskosken linja veden keittokehoitus

Lauantai 16.10.2021 - jw


17.10.21

Kaipiaisten alueen ja Tirva-Kannuskosken linjan talousvesi on juomakelpoista, eikä sitä enää tarvitse keittää. Putkistossa seissyttä vettä on hyvä hetken aikaa juoksuttaa, jos vesi näyttää samealta. Vesijohtoveden klooraus on lopetetaan, mutta kloorin hajua ja makua voi edelleen havaita vesijohtovedessä. Tarvittaessa kloorin hajua ja makua voi vähentää keittämällä tai seisottamalla vettä astiassa. Kloorattu vesi on vaaratonta, mutta se voi aiheuttaa herkille ärsytysoireita. Kymen Vesi Oy pahoittelee tilanteesta aiheutunutta haittaa.

****

Tiedote: Kymen Vesi Oy:n Kaipiaisten vesitornista on löytynyt pieniä määriä koliformisia bakteereja laboratoriotulosten perusteella. Vedenottamoilta lähtevästä vedestä bakteereja ei ole havaittu. Veden saastumisen varalta kaikki ruoka ja juomavesi on keitettävä. Riittävä veden keittoaika on 5-10 min. Keittokehotus koskee koko Kaipiaisten aluetta. Tämä koskee Väliväylän linjaston osalta Tirva-Kannuskosken linjaa. Lisätietoja https://kymenvesi.fi

Vesijohtoverkostoon mahdollisesti joutuneiden haitallisten bakteerien tuhoaminen käynnistetään tänään 16.10.2021 klooraamalla vesijohtoverkostoa. Tavanomaista suurempi klooripitoisuus voi irrottaa verkostosta sakkoja mikä voi näkyä veden samentumisena. Herkkäihoisille kloori voi aiheuttaa samantyyppisiä iho- ja silmäoireita kuin kloorattu uimavesi. Vedestä klooria poistuu keittämällä. On normaalia että talousvettä klooratessa vesi haisee ja maistuu voimakkaasti. Vettä voi kuitenkin käyttää normaalisti juomavetenä ja ruoanlaittoon riittävän keittoajan (5min) jälkeen. Vedenottamolta syötettävä klooripitoisuus on noin 1 mg/l (terveysperusteinen raja-arvo kloorille on 5mg/l).